Изявените ученици днес

Учениците от ІV а клас на СОУ „Иван Вазов“ гр. Стара Загора  с класен ръководител Йорданка Кръстева и възпитател Йорданка Тодорова посветиха на патронния празник на училището 25 ноември своите постижения и успехи в областта на науката, спорта и изкуството. Техните постижения може да разгледате тук.

 

Галина Ивелинова Костова

ученичка в ХII клас през учебната 2012/2013 година

Профил технологичен - Информационни технологии

Днес СОУ "Иван Вазов" се гордее изключително много с успехите на Галина Костова, която е носител на много авторитетни награди в областта на Литературата, Изобразителното изкуство, Компютърната графика и Мултимедийните презентации от Международни, Национални, Областни и Общински конкурси, с които достойно представя училището в пределите на страната и извън нея.

Сред отличията й са:

Награда «Икар» на Община Стара Загора, 2012г.

Награда «Анастасия Тошева» на Община Стара Загора, 2011г.

Първо място раздел «Проза» - Международен екологичен форум «Зелена планета», Москва, Русия 2012г.

Първо място раздел «Мултмедийни презентации» - Международен конкурс «Заедно в ХХІ век», София 2012г.

Първо място раздел „Проза” – Международен конкурс „Аз обичам Черно море” Несебър 2012г.

Автор на десетки стихотворения, разкази, есета и романи. През 2011 Галина издаде първата си самостоятелна стихосбирка „България в моето сърце“, а през 2012 излезе от печат и първият й сборник с разкази „Легендата за Земята“.

 

Танцов ансамбъл "Боилите"

Boili

Тракийско дружество „Одринска епопея"-Стара Загора връчи награда на Танцов ансамбъл „Боилите" при СОУ "Иван Вазов"-Стара Загора - Национален музикално-фолклорен конкурс «Орфеево изворче» с Международно участие 2010г.

Второ място за танци - Общински пролетни ученически игри «Между небето и земята», Стара Загора 2011г.

 

Награди от общински и регионални спортни състезания

 

nagradi

 

Футболен отбор на СОУ "Иван Вазов"

На 30.03.2012 г. училищния отбор по футбол бе класиран на първо място на Общинските състезания

Нашите постижения

2006 г.

Ученичката Адриана Николова, обучаваща се в паралелка природоматематически профил, информатика след 7 клас, е активна състезателка по шах, която системно печели призови места, на национални и международни турнири. През настоящата година вече се състезава и в по-висока възрастова група- жени

2005 г.

IV място на конкурса „Европа в училище” (Europe @t school – Internet Award Scheme) за уеб страница на тема: „Meeting Point History”. Учениците от 11б клас: Александър стоянов, Благовеста Ламбрева, васил Иванов Емилиян Янчев и Диян Сотев изготвиха уеб страница на тема „Европейски пътеводител към демокрацията”. Проектът разработен съвместно с учници от Haydarpasa Lisei, Istanbul, Turkey и от Escola Secundaria Sao Soao do Estoril, estoril-Lisboa, Portugal бе наречен „Лицето на нашата демокрация”.
Конкурса Europe @t school е под патронажа на съвета на Европа Европейската комисия, Европейския парламент и Европейската културна фондация.

Учениците от 10б клас съвместно с учителите си по инф. технологии и по история и цивилизация изготвиха образователен модел на урок по история и цивилизация на тема: „Политическите модели в Европа и САЩ в епохата на Ново време”.
Урокът бе представен на Националната конференция на тема: „Използването на информационните технологии в обучението по история и създаването на мултимедийни проекти с отворен код”. Организирана от Министерството на образованието и науката и регионален инспекторат – Пловдив през 04.2005.
Урокът бе отличен с две грамоти – от Националната конференция и от Конкурса за образователно-програмни продукти II издание организиран от СУ „Климент Охридски”-ДИИУ гр. София

Второ място на националната олимпиада по химия и опазване на околната среда. Ученикът беше приет без конкурсен изпит в 3 висши учебни заведения.

2003 г.

Състезание по Информационни технологии посветено на 100 години от рождението на Джон Атанасов- баща на компютъра. Проведено от ТАНГРА ТанНакРА общо българска фондация, община Стара Загора, Търновско-промишлена палата - Стара Загора, ПГ по електроника „Джон Атанасов”
Десислава Петрова Георгиева -1 място
Николай Стефанов Диков -3 място

IV място на конкурса „Европа в училище” (Europe @t school – Internet Award Scheme) за уеб страница на тема: „Meeting Point History”. Група ученици от 11г клас съвместно с ученици от Secondary school N: 9, Daugavpils, Latvia и Zepsol Szkol Elektronicznych, Rzeszow, Poland.

Първо място за създаване на интернет страница по проекта „Различни, но заедно”, посветен на дните в Европа в Стара Загора. Наградата бе за ученици от 10г клас  и бе връчена от Младежки информационно-образователен център „Европа”
На 18.11.2005 грамота за участие и отлично представяне в конкурса „130 години Старозагорско въстание 1875” получиха Александър Стоянов, Благосвета Ламбрева, Диян Стоев, Теодора Радева от 12б клас за мултимедийният проект: ”Старозагорското въстание в паметта на поколенията”. Конкурсът бе организиран от община Стара Загора, регионален инспекторат по образованието, Библиотека „Захарий княжески” и регионален исторически музей.

2002 г.

Ученичката Силвия Колева представи успешно своят проект „Галактиката Млечен път и слънчевата система” на конкурса организиран съвместно от МТС и Агенцията за технологии.

IV място на конкурса „Европа в училище” (Europe @t school – Internet Award Scheme) за уеб страница на тема: „Meeting Point History”. Група ученици от 11г клас съвместно с ученици от Secondary school N: 9, Daugavpils, Latvia и Zepsol Szkol Elektronicznych, Rzeszow, Poland.

2000 г.

IV място на конкурса „Европа в училище” (Europe @t school – Internet Award Scheme) за група ученици от 9г клас създали уеб страница на тема: „Towards a citizen Europe” съвместно с отбор от хотелиерско-туристическо училище гр. Загреб, Хърватия и училище Chorzow, Полша

©2012 Copyright СОУ "Иван Вазов" Created by Галина Костова